Продолжува проектот „Ментор“ на Филолошкиот факултет и ПСД Словенија


21/03/2016

Проектот „Ментор“, кој заедно го спроведуваат Филолошкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Преведувачкото биро „ПСД“ од Словенија влегува во втората фаза, во која претставници на ...

PREBERITE VEČ

Како да изгубите 70% од прометот?


20/09/2015

Клиент, на кој продажбата му опадна за 70% Клиент, кој сакаше да остане анонимен, ни ја раскажа својата приказна. Изгубил 70% од својот промет во Италија, затоа што преводот на интернет продавницата го доверил на ...

PREBERITE VEČ

Кадетско светско првенство во ракомет


13/07/2015

Наша филозофија – да ги поддржиме младите! Особено да ги поддржиме успешните, но не само интелектуалните достигнувања, иако повеќето од тие млади ќе се одлучат да го продолжат својот пат и во таа насока. Основата ...

PREBERITE VEČ

Зошто им помагаме на децата?


13/05/2015

Почитувани, Би сакале уште еднаш да Ви се заблагодариме за поддршката на програмата „Јумицар“. Програмата „Јумицар“ успешно ја спроведовме за децата од ОУ „Камница“ и ОУ „Драга Кобала“ – Марибор. Сите ...

PREBERITE VEČ

Зошто имаме семинари во ПСД?


10/05/2015

Во петокот заврши нашиот втор по ред интерен семинар на кој ни се придружија колегите од нашите подружници и неколку надворешни соработници. На семинарот како последно го разгледавме нашиот QMS (Quality Management System – ...

PREBERITE VEČ

Преведувате интернет страна или каталог?


30/03/2015

Го преведовме следниот број на прилогот на неделникот „Финансии“ Нарачателот „Финансии“ запиша: „Во оваа прилика информирајте ја вашата колешка дека сме задоволни од соработката“. Прилогот „Словенија ве ...

PREBERITE VEČ
1 2

Брза БЕСПЛАТНА ПОНУДА

Провери тука

  Чекор 1

  Изберете јазик за превод

  Чекор 2

  Прикачете го вашиот документ

  Чекор 3

  Испратете барање

  Што другите кажуваат за нас

  Jezik je lep in tekoče italijanski.
  Marjan Batagelj predsednik upravnega odbora, Postonjska jama