НИЕ СМЕ ПСД

Фирмата ПСД се наоѓа во Словенија, Србија, Германија и во Македонија. Со повеќе од 650 преведувачи преведуваме на повеќе од 73 јазици.

Ние сме првата преведувачка компанија во Словенија која во 2010 година го доби „првиот европски преведувачки стандард“ EN 15038, одобрен од комисијата на ЕУ во 2006 година. Во компанијата големо внимание посветуваме на квалитетот, па затоа за секој превод ангажираме и ревизор. Во процесот на преведување вклучуваме втор прегледувач – ревизор, па трет – редактор и финален прегледувач – лектор. Во компанијата ПСД има тринаесет редовно вработени, тројца надворешни соработници, еден странски претставник и повеќе од 650 подизведувачи низ целиот свет, од кои околу 50 дневно соработуваат со ПСД (преведувачи, ревизори, лектори и стручни соработници).
ПСД обединува вработени кои се енергични, полни со ентузијазам, почит и со желба за знаење, стручност и за квалитетни услуги. Сите фирми во групацијата делат иста визија и цели – висок квалитет на преводите, што е причина за вашето и нашето задоволство, зачувување на етичките норми и здрав однос кон околината.

Дали сакате да ни се придружите?

Драган Шибанц

Драган Шибанц

Основач и директор

Кристина Кантар

Кристина Кантар

Шеф на канцеларија

Марија Блатник

Марија Блатник

Преведувач (In-house)

Аленка Корошец

Аленка Корошец

Проектен менаџер

Дамјан Перме

Дамјан Перме

Проектен менаџер

Магдалена Симоновска

Магдалена Симоновска

Преведувач (In-house)

Тина Љубич

Тина Љубич

Администратор

Мануела Кетиш

Мануела Кетиш

Преведувач, Проектен менаџер

certifikat iso 17100

Брза БЕСПЛАТНА ПОНУДА

Провери тука
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Што другите кажуваат за нас

Jezik je lep in tekoče italijanski.
Marjan Batagelj predsednik upravnega odbora, Postonjska jama