Sodni prevodi
alternate text

Sodni prevajalec ali tolmač?

Sodni tolmač ali sodni prevajalec sta naziva, ki sta v uporabi v Sloveniji in nekdanjih Jugoslovanskih republikah. Ponekod v svetu morate poiskati celo certificirane prevajalce, da bi dobili sodnega oziroma zapriseženega tolmača. Ker je ta seznam zelo pester, priporočamo, da se pred odhodom v tujino posvetujete s strokovnjaki glede samega naziva in storitve, ki jo opravlja sodni tolmač.


Prevod v 24h
alternate text

Sodni prevod v istem dnevu

Ponudba sodni prevod v istem dnevu je mogoča, če je sodni tolmač zaposlen v podjetju. V našem podjetju imamo tudi zaposlene sodne tolmače, tako da vam za določene jezikovne kombinacije uredimo sodno overjen prevod v istem dnevu. Za nekatere prevode potrebujemo samo 15 minut.


Prevod v 24h
alternate text

Tuji sodni tolmači

Preden se odpravite v tujino svetujemo, da se dobro pozanimate, kako imajo v določeni državi urejene sodne prevode. V nekaterih državah ne bo zadostoval samo sodni prevod, temveč določeni državni organi zahtevajo notarske overitve, nadoveritve ipd.


Prevod v 24h
alternate text

Sodni tolmač overi prevod z žigom

Sodni tolmač overja prevode z žigom, katerega mu uradno izdela Ministrstvo za pravosodje, ima svojo številko in izkaznico, s katero se izkazuje za sodnega tolmača. S svojim žigom potrdi točnost in kakovost samega prevoda oziroma identičnost z izvirnikom.


SODNI TOLMAČ

Sodni tolmač zaprisežen v Sloveniji prevaja (tolmači) govorjeno ali pisano besedo iz tujega v slovenski jezik ali obratno Nekateri sodni tolmači, z več jezikovnimi kombinacijami, lahko tolmačijo tudi iz tujega v tuj jezik. Prevodi sodnega tolmača so potrebni v sodnih postopkih ali v drugih primerih, ki zahtevajo uradne prevode s strani sodnega tolmača. Sodni tolmač prevaja in tolmači na zahtevo sodišča , državnega organa, pravne ali fizične osebe.

Pravne ali fizične

osebe se na sodnega tolmača obrnejo, ko potrebujejo prevode različnih listin, kot so: spričevala, bilance, potrdila o nekaznovanju, rojstni listi, sklepi o dedovanju, pogodbe, izpiski iz sodnih registrov, itd.

Potrebujete sodnega tolmača?

Potrebujete sodnega tolmača zapriseženega v tujini?

Pokličite 030 661 661 in info(at)psd.si

KDO JE SPLOH SODNI TOLMAČ?

Sodni tolmač je imenovan na predlog sodišča, in sicer s strani Ministrstva za pravosodje, ki tudi vodi postopke za imenovanje sodnih tolmačev v skladu z zakonom o sodiščih. Sodni tolmač mora uspešno opraviti preizkus znanja, na podlagi česar je s strani Ministrstva za pravosodje imenovan za sodnega tolmača.

Sodni tolmač – prevodi v istem dnevu

Sodni prevodi in tolmačenja, ki jih opravijo naši izkušeni in zanesljivi sodni tolmači, so vam na voljo vse dni v tednu. Naše sodne prevode lahko tudi dostavimo na katerikoli lokaciji v Sloveniji, saj nam pri tem pomaga naš zvest in najhitrejši partner City Express. Določene sodne prevode južnoslovanskih jezikov lahko izročimo tudi v nekaj urah.

Naroči in plačaj sodni prevod kar prek spletne strani

V PSD ponujamo tudi naročilo in hkratno plačilo sodnih prevodov kar preko spletne strani. V spletnem naročilu 24/7 T izberite sodni prevod in sicer za jezik, katerega ponujamo kar prek spleta, in naročilo vas bo vodilo do konca.

Opozorilo!

V kolikor bi potrebovali originalni dokument poslati (zato, da bi ga skupaj speli s prevodom), vas lepo prosimo, da nam ga takoj ob naročilu tudi dostavite (lahko po pošti, kurirju ipd.). Sodni prevod vam bomo na lastne stroške poslali na katerikoli naslov v Sloveniji (priporočena dostava prek Pošte Slovenije). Sodni prevod ne bo narejen, v kolikor potrebujete vezavo z originalnim dokumentom ta pa ni bil dostavljen v eni izmed naših pisarn!

Opozorilo glede dostave prek pošte Slovenije!

Pošta Slovenije dostavlja priporočeno pošto v enem dnevu, sicer ima v pogodbi z vsemi do največ tri dni za dostavo. Prosimo, da se glede samega naročila odločite tudi glede na podatek o dostavi prek Pošte Slovenije.

Hitrejša dostava!

Kurirske službe nam omogočajo dostavo v istem dnevu. Izberite opcijo dostave prek kurirske službe.

certifikat iso 17100